USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın tarım, turizm, tanıtım ve ticareti ile ilgili çalışmalar yapacak proje ekibi kurduklarını söyledi.

Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın tarım, turizm, tanıtım ve ticareti ile ilgili çalışmalar yapacak proje ekibi kurduklarını söyledi.
26-12-2012 10:13
Google News

 

Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’ın tarım, turizm, tanıtım ve ticareti ile ilgili çalışmalar yapacak proje ekibi kurduklarını söyledi.

 

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşması geçtiğimiz gün kaza geçiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye acil şifalar dileyerek başlayan Eroğlu,

Türkiye gündeminde yer alan memur maaşları ve    emekli intibak yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Eroğlu, Tokat’ın sorunlarını ele alacak bir proje ekibi kurduklarını söyledi.

 

Eroğlu, “Tokat’ta yaşıyoruz,  biz hizmet ekmeyi kendimize şiar edinmiş bir partiyiz. Peygamber Efendimizin “ İki günü eşit olan ziyandadır” sözünü kulağımıza küpe yapmışız. Her gün rutin  değil de artararak, insanlara faydalı olma anlamında bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. “ dedi.

Bundan üç ay önce yönetim kurulu üyeleri ile birlikte   bir karar aldıklarını ifade eden Eroğlu, ekibin, Tokat’ın   sorunlarını, problemlerini ele alacağını kaydetti.

 Kurulan 10 kişilik ekibin, yarısının partileler ve yarısının da Tokat sevdalılarından oluştuğunu belirten Eroğlu,  dört ana başlıkta çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Eroğlu, açıklamasında şunları söyledi.

“Birisi Tokat’ın en önemli  konularından olan tarım dedik. Turizm dedik. Tanıtım ve şehirleşmeyle alakalı konular dedik ve bir de ticaret dedik. Bu konuları masaya yatırdık. Eksilerini, artılarını, geçmişten gelip de proje anlamında  belkitaya konulan ama düzelenemeyen neler olduğunu konuştuk. Bu konuyu belli bir metin haline getirip, oluşturduğumuz bu raporu hem buradaki bürokratlarımızla,  diğer taraftan Tokat milletvekillerimizle, bakanlarımıza gitmek suretiyle, hatta Başbakanımıza gitmek suretiyle bu projelerimizi paylaşacağız.  Bunu yaparken de belki 50-100 proje çıkacak. Ama biz bunlardan acil olan, gerçekleşme ihtimali yüksek olan,  belki 5-10 projeyi önümüze hedef olarak koyacağız. İlgililerle, yetkililerle görüştükten sonra belli noktalar üzerinden gideceğiz. İlginç şeylertaya çıktı.

Tarımda toplulaştırma yapacağız

Tarım konusu Tokat’ın çok önemli konularından bir tanesi. Tarımın olmazsa olmazlarından biri de bence toplulaştırma. Bakıyorsunuz vatandaşın 100-150 dönüm arazisi var. Sulanma anlamında veya arazilerin dağınık olması anlamında rantabl bir çiftçilik yapamıyor. Ama toplulaştırma olduğu takdirde belki kişinin arazisi düşecek ama bir bütün halinde o arazi, o toprak yapısı bir olacak, sulanması, barajı da bununla beraber toprağının yakın kısmına kadar gelecek.

2023 yılında Türkiye’de toplulaştırma anlamında bir eksiğimizin kalmaması hedefleniyor. Tokat  ölçeğinde 1982 yılında başlamış ve 2004 yılında 10 bin 300 hektar bir alanda 25 yerleşim biriminde toplulaştırma olmuş. Zile, Niksar’da devam eden toplulaştırmamız var. Tokat merkez ve Artova’nın  4 tane köylerini kapsayan toplam 18 tane köyü ilgilendiren  büyük bir  çalışmamız var. Rakamsal anlamda  228 bin 469 hektara tekabül ediyor. Güzelce Barajı diye bir baraj yapıldı. Bu baraj 20’ye yakın köye hitap ediyor. Baraj yapıldı ama barajdan köylere ulaşacak kanallar henüz yapılmamış. İki iş olmasın diye  toplu anlamda toplulaştırma yapılsın diye böyle bir  proje bundan iki yıl önce başlamıştı. Tokatımızın bu alanını toplulaştırma çalışmasına ağırlık verdik.

Bundan başka natif toplulaştırma yapılmasını da takip edeceğiz. Tokatımızın bu anlamda toplulaştırma çalışmalarına devam edeceğiz. 

 

Tarihi mekanlarımız canlanacak

 Diğer taraftan turizm Tokat’ın en önemli konularından bir tanesi. Bizim turizm deyince aklımıza gelen Taşhan’dan başlayıp, Ulucami’ye giden sokaktaki o eski evler, Ulucamii  ve etrafındaki birçok tarihi eser, Alipaşa camiimiz,  Latifoğlu Konağımız, Mevlevihanemiz, bey sokağımız Tokat’ın turizm sembollerinden. Şuanda bununla ilgili proje çok maliyetli olabilir belki, uzun yıllara sirayet edebilir ama biz bu mekanları trafiğe kapatılması sureti ile yayalara hitap edecek şekilde el sanatları dükkanlarının oluşturulması sureti ile bu tarihi konakların özel sektöründe bu konuya el atması ile beraber butik oteller olacak şekle bürünmesi ile beraber buraların canlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Tarihi mekanları kapatan ve uygun olmayan binaların yıkılması da turizmin önünü açacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımızı bir raphaline getirip bakanlığımıza sunmayı düşünüyoruz.

 

Tokat’ın sembolü yok

Birde Tokat’ın bir sembolünün olmadığı aklımıza geldi. Her yerin bir sembolü olur. Amasya’nın elması, Denizlinin horozu Pamukkalesi gibi… Tokat’ın bu manada sembolü olan ve ön plana çıkan bir simgesi yok. Bununla ilgili bir anket çalışması ve basınında desteği ile Tokat’ın sembolü ne olabilir sorusu üzerine kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Bu imaj eksikliğimizi de böylece yerine getirmiş olacağız. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgilide çalışmalara başladı.

 

Tokat-Turhal arası trenyolu

Daha önceki dönemlerde Tokat -Turhal arasında bir tren yolu yapılabilir mi denmişti. Bununla ilgilide bildiğim kadarıyla yüzeysel olarak bir çalışma yapılmış. Bunu da değerlendirmeye aldık çalışmalar nerede kalmış nasıl olur bir ihtiyaç mı diye. Bununla ilgilide çalışmalarımız sürüyor.

 

Tokat’ta da bir merkezi hal yapılabilir

Yine tarımla ilgilide arkadaşlar Tokat bir tarım şehri çok verimli arazilerimiz var. Daha önce çok kurumsal çalışılmadığı için hem köylü çiftçimiz gerektiğianda para kazanamıyhem de diğer ülkelere satan kişilerde gerektiği miktarda para kazanamıyor. Şuanda bir hal yasası gündemde Tokat’ta da bir merkezi hal yapılabilir mi diye de bir projemiz var. Kazova’nın büyük bir kısmına hitap eden bir merkezi hal. Ayrıca ürünlerin analiz yapılıp ihraç edilebileceği bir hal. Çünkü malum en yakın analiz laboratuarı Samsun’da. Burada biz bunu oluşturduğumuz takdirde hem ürünümüz daha fazla para etmiş olacak hem çiftçimiz daha fazla kazanmış olacak hem de Tokat’ta bir canlılık oluşacak.

 

Seramik çalışmaları

Seramik sanayi, Tokat toprağı seramik anlamında bölgede 3. sırada. Ama seramik alanına baktığımızda bugün Tokat’ta hiç birşey yok. Bu konuda neler yapabiliriz diye

de planlamalara başladık.

 

Bu konularda Tüm Tokat’lı hemşerilerimizden düşünce ve taleplerini bekliyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47